BLOK
|
PRZEDMIOT wchodzące w skład bloku
|
Gospodarowanie powierzchnią ziemi
|
Kartografia gleb i waloryzacja przestrzeni produkcyjnej
|
Degradacja i rekultywacja gleb
|
Gospodarka odpadami
|
Monitoring środowiska
|
Postęp biologiczny
w rolnictwie
|
Proekologiczne trendy postępu biologicznego w rolnictwie
|
Technologia nasienna
|
Biologiczne podstawy hodowli odpornościowej roślin
|
GMO – uzyskiwanie, ekonomiczne i społeczne efekty uprawy roślin transgenicznych
|
Systemy informatyczne
w rolnictwie
|
Systemy GIS
|
Systemy bazodanowe w rolnictwie
|
Internetowe systemy wspomagające pracę i organizację gospodarstwa rolnego
|
Podstawy programowania
|
Ekonomika agrobiznesu
|
Planowanie rozwoju przedsiębiorstwa
|
Ekonomika produkcji
|
Rachunek ekonomiczny i analiza w przedsiębiorstwie rolniczym
|
Zarządzanie produkcją i zasobami ludzkimi
|
Nowoczesna produkcja roślinna a środowisko
|
Wpływ rolnictwa na środowisko
|
Ekologia i zagrożenia ekosystemów trawiastych w Polsce
|
Dobra praktyka rolnicza
|
Nowoczesne technologie produkcji roślinnej
|
Obieg pierwiastków w środowisku
|
Współczesne aspekty żywienia roślin
|
Chemia środowiska przyrodniczego
|
Wybrane zagadnienia prawne dotyczące gospodarowania związkami chemicznymi w rolnictwie
|
Obieg pierwiastków w środowisku
|
Ochrona roślin przed szkodnikami i chorobami we współczesnym rolnictwie
|
Niechemiczne metody zwalczania szkodników
|
Niechemiczne metody zwalczania chorób
|
Ochrona roślin przed chwastami
|
Diagnostyka entomologiczna i fitopatologiczna
|
Produkcja zwierzęca
|
Alternatywne użytkowanie zwierząt gospodarskich
|
Użytkowanie zwierząt monogastrycznych
|
Użytkowanie zwierząt przeżuwających
|
Fizjologiczne aspekty użytkowanie zwierząt gospodarskich
|
Rolnictwo ekologiczne
|
Propedeutyka rolnictwa ekologicznego
|
Ekologiczna uprawa roślin
|
Ekologiczny chów zwierząt
|
Produkcja i jakość żywności ekologicznej
|
Tylko dla semestru 7
|
Świat biznesu od kuchni
|
JAK KIEROWAĆ LUDŹMI I BUDOWAĆ EFEKTYWNE ZESPOŁY
|
JAK SKUTECZNIE SPRZEDAWAĆ
|